23
Новини
ico
  • Macaroons - кулінарний символ Франції 20.02.2013

    Макарунс (Macaroons) - класичне мигдальне печиво, яке разом з Ейфелевою вежею, круассанами та Собором Паризької Богоматері є символом Франції.

    Кращі кондитери світу вважають за честь робити макарунси. Французькі кондитери випікають макарунси вже більше ста років.

    Цей кондитерський делікатес став настілки популярним, що швидко знайшов поціновувачів в багатьох країнах світу.

    Десерт здається простим: мигдальне борошно, цукрова пудра, яєчний білок та різні начинки. Однак, створення маленького печива потребує великих зусиль - кондитери чітко слідкують за якістю інгредієнтів, відміряють їх в точності до грама, також для макарунсів дуже важлива температура випікання та вологість приміщення. 

    Ознаками правильних макарунсів є:

    1. Класичне печиво має діаметр 4-4,5см

    2. Під хрусткою скоринкою ховається м’яка текстура тіста, яка стає майже однорідною з ніжною начинкою всередині

    3. На гладкій поверхні макарунса не має бути "хвостиків", а при випіканні з’являється - "спідничка" - основна ознака відомого десерту

    Ось і все. Сподіваємось, ваш перший макарунс буде справжнім, тобто легким, смачним, незабутнім і ви станете частиною армії шанувальників макарунсів у всьому світі.